Simning

I dag tog jag mig till simhallen för att köra ett första simpass på över sex år. Har inte tagit ett simtag sedan mitt sista (senaste?) Vansbrolopp 2009. Då var det 3 kilometer öppet vatten, cirka 16 grader i vattnet och väldigt motströms sista kilometern beroende på högt vattenflöde uppströms pga kraftigt regn under veckan.

Då simmade jag på 1.18 trots att mestadels skedde med bröstsim. Hade tränat en del crawl, men hjärnan blev helt tom när jag kom ner i det kalla vattnet och fokus blev istället bara att ta sig framåt.

I dag letade jag fram min gamla baddräkt och mina gamla simglasögon i förrådet. Jag bestämde mig för 3 kilometer även denna gång. Simdelen i Ironman är 3.8 kilometer.

Jag blev påmind om varför jag hatade mina simglasögon. De immade nämligen igen efter några längder. Försökte med allt, återigen, men som tidigare så slutar det med att jag har en droppe inne i glaset och skakar på huvudet då och då så att droppen immar av glaset. Om än tillfälligt!

På 1.28 hade jag gjort mina 60 längder i dag. Nu vet jag vad jag har att jobba med. Nu börjar arbetet. Målet är att klara de 3.8 på under 1.30. Målet är att klara av att simma crawl.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s