Löpning

Av någon underlig anledning så älskar jag löpning. Jag har inte den rätta kroppen för det eller rätta tekniken. Jag är för tung och jag har problem med både bäcken och knän. Men jag älskar friheten som kommer med löpningen.

Jag har sprungit sedan barnben i omgångar, men mitt första lopp var Lidingöloppet 2008 som del i min första klassiker. Det var ett helvete! För små skor som gav mig enorma blåsor på båda fötterna och en tånagel mindre. Jag fick gå barfota hela dagen efter då jag inte kunde få i fötterna i något av de par skor som jag tagit med mig upp till Stockholm. Slutet på september. Bromma flygplats. Sturup flygplats. Ni kan gissa blickarna och kommentarerna jag fick.

Jag lovade mig själv att aldrig ställa upp i Lidingöloppet igen – men redan året efter stod jag där och sedan dess ytterligare en gång.

Det har även hunnit bli två Göteborgsvarv, ett Brolopp, Malmö Halvmaraton, ett antal 5 & 10 kilometerslopp och så Amsterdam Maraton. Förra årets stora utmaning som var den utmaning som inspirerade mig att komma igång igen efter senaste graviditeten och efterföljande inkontinens.

Nu springer jag flera gånger i veckan. Det är ett sätt att umgås med andra och med barnen. Det är ett sätt att hantera stress. Det är ett sätt att få egentid.

Så må vara att jag är för tung, sätter i hälen först och helst springer på 6-minuters tempo. Jag springer i alla fall!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s