Realitycheck

Jag har funderat på om en Ironman är en rimlig och realistisk målsättning för mig. På om det finns en chans att jag faktiskt kan genomföra och slutföra . Om jag kan bli en Ironman.

För att få en uppskattningen på de frågorna har jag gått igenom mina tidigare resultat och försökt räkna om till Ironmandistanserna.

Utifrån simningen på Vanbro skulle jag med samma tidsresultat istället få en tid på 1.38 inkluderat de extra 800 meterna. Vätternsrundan, med sina många och långa pauser och dåliga cyklar, har gett mig tider på 14 timmar. Omräknat till 18 mil skulle samma tempo ge 8.5 timme. Lägg till mitt maraton från Amsterdam där jag fick ont i knät redan efter 23 km och därefter fick gå mycket. 5.09 tog det då att komma i mål.

Totalt skulle detta ge en sammanlagd tid på drygt 15 timmar. Lägg där till lite depåstoppstid. Fortfarande under maxtiden på 16 timmar! Men ingen marginal direkt.

Men, min målsättning är att förbättra mig. Att lära mig lite crawl. Att skaffa en riktig racercykel (och inte cykla med en mountainbike som under Vättern), att inte ta några pauser såvida inte nöden kräver det. Att jag ska klara mig oskadd genom hela den resan och efterföljande maraton.

Tider jag utgår ifrån att jag bör klara är 1.30 på simningen, 7 timmar på cyklingen och 5.30 på löpningen. Det ger en sluttid på 14 timmar. Lägg där till lite depåstoppstid. Tid för det oväntade. Marginal till maxtiden.

Min dröm är rimlig. Tuff, otroligt tuff. Men rimlig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s