”Hur snabb är du”

Genom åren är det många som kommenterat mina tider. Personer som vetat om att jag tränar mycket och ställer upp i olika lopp, som plötsligt kommenterar att de trodde jag var snabbare.

Det har hänt att jag inspirerat någon att hänga med på ett lopp och att den personen sedan är snabbare än mig. Då har både den personen och andra gemensamma vänner och/eller kollegor kunnat ifrågasätta min prestation. Kanske till och med ge lite pikar och syrliga kommentarer.

Som om jag skulle tycka mindre om att träna eller ställa upp i lopp bara för att jag inte är snabbast! Som om det skulle vara en nyhet för mig att jag inte är snabbast.

I flera av dessa fall har det varit svårt att förklara för dessa personer att min motivation inte sitter i tiderna. I att vara snabbast. Om så hade varit fallet så hade jag slutat träna för länge sedan. Jag har varit väl medveten om min begränsningar sedan tonåren (minst).

Ska jag sluta träna och ställa upp i lopp bara för att jag inte kan vinna? Eller ska jag hitta en annan motivation? För mig var svaret givet – nämligen att ha en annan motivation. Den motivationen handlar om att ha roligt, om att umgås med andra människor som tycker det är roligt att träna. Om att utmana mig själv i att se vad jag klarar av. I min takt och utifrån mina förmågor.

Jag kommer fortsätta försöka dra med fler ut på äventyr. Jag kommer att glädjas åt andras prestationer. Jag kommer fortsätta vara långsam men glad.

Roligast vinner väl ändå i längden?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s