Löparfesten

I går var det lopp igen. Skanörsmilen för mig och Papricaloppet för stora sonen (snart 4 år). Sonen hade sett fram emot det länge. Årets femte och sista lopp för hans del, för egen del mitt fjärde och näst sista.

Hans första lopp för året (och för livet) sprangs med ett snittempo på 07.13, andra loppet på samma snittid, dessa två loppen var cirka 500 meter långa. Därefter har utvecklingen varit 08.08 (första km-loppet) 06.58 och slutligen 06.38 i går. En fin utveckling och en stolt liten som tycker det är så roligt med lopp, medaljer och hejarrop.

För egen del har mina lopp haft liknande utveckling, efter att första halvan på året förstördes med operationsvila, förkylningar och återigen förkylningar. Inte mindre än två halvmaror och ett maratonlopp fick ställas in.

Malmömilen – 06,37

Kåsebergaloppet – 06,06 (även om officiella tiden var bättre än min klocka)

Köpenhamns halvmaraton – 06,09

Skanörsmilen – 05,56

Varför är detta intressant? Jo, för att det så tydligt visar att kontinuitet ger resultat. Att få hålla sig frisk, skadefri och att träna regelbundet är det viktigaste för att förbättra sina tider. Utöver ovanstående tre faktorer har jag inte tränat något speciellt för att förbättra tiderna.

Fortfarande är jag långt ifrån förra årets form vid samma tid, då jag sprang Malmö Halvmaraton på 05,32 i snitt. Men då hade jag fått vara helt frisk och skadefri sedan över ett halvår i sträck och verkligen kunnat fokusera på att utveckla mig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s