Malmö Höstmil

I går var det Malmö Höstmil. Hade efter Skanörsmilen tänkt att jag skulle sikta på en tid på 56-57 minuter. Men efter sex tuffa pass tidigare under veckan och med rejäl träningsvärk som följd av dessa pass så kände jag mig allt annat än laddad för ett lopp.

Trött och ganska sliten kände jag mest för att bädda ner mig i sängen. Låg och slappade i soffan med maken medan barnen lekte under förmiddagen. Kändes som rätt plats för mig denna dag.

Hade makens stora son inte också varit anmäld hade jag nog aldrig kommit i väg. Kände press att prestera en tid eftersom det var ett lopp. Att bege mig ut för att ta en löprunda själv hade varit något helt annat. Åter till diskussionen om att jämföra tider och tycka att en bra tid borde vara självklar för en sådan som älskar träning lika mycket som jag.

Men jag tog mig dit. Hade bestämt mig för att strunta i tider. Att av nyfikenhet jämföra med årets första millopp, som var MalmöMilen i juni och som var mitt långsammaste millopp någonsin. Ett lopp som skedde efter en vår fylld med ofrivilliga träningsuppehåll. Skulle dålig kondis och lite träning eller mycket träningsvärk, mycket träning och mjölksyra ge sämst tid?

Gick ut långsamt i förhållande till övriga löpare. Hade egentligen inte tänkt kolla kilometertiderna, men min nyfikenhet vann över det beslutet. Det hade gått fortare än jag trott. Fick kolla nästa kilometer också bara för att se om den ändrats, nästa för att se om jag orkade hålla samma fart än…..

Helt plötsligt hade jag kommit i mål på 57.09 med krafter kvar. Hade lätt kunnat komma under 57 om jag inte gjort en tankevurpa sista biten, då jag glömde bort att min tid inte var samma som officiella starttiden.

Så, där stod jag med uppnått mål om ett lopp på 56-57 minuter som jag satt för två veckor sedan. Trots att jag gjort en rejäl ökning i både mängd och intensitet i träningen sista två veckorna.

Så otroligt glad och tacksam för min kropp. Att jag kan träna. Att jag kan njuta av livet och träningen. Jag kommer aldrig vara den som springer in under 50 minuter. Men det gör så många andra så bra ändå 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s