Countdown 1

I dag är det exakt åtta veckor tills Öppet Spår går av stapeln. Det blir mitt tredje Öppet Spår, de först två kördes 2009 och 2010. Av alla deltävlingarna i klassiken så visade det sig att just längdåkningen blev min favorit, även om jag som skåning aldrig testat det tidigare och inte har någon möjlighet att träna på snö.

Så, när anmälningarna öppnades för 2016 så bokade jag in mig igen. Suget efter att ge sig på det igen (och kanske kanske spräcka 9-timmar som sluttid) blev för stort.

Därefter har jag i och med Ironman även anmält mig till resterande lopp i Klassikern, då Vätternrundan och Vansbrosimningen blir bra förberedelser. Lidingöloppet hängde på då det blir en tjejhelg med mina två bästa löparvänner.

Så, även om Klassikertävlingarna alla är B-tävlingar i år, så kan jag liksom få en till Klassikermedalj på köpet. Min tredje i så fall.

Hur som, det är ju nu första nedräkningen för året börjar på allvar. Åtta veckor kvar och därför blev det ett halvlångt pass i dag trots -4 grader och snålblåst. Mellan 8 och 16 sekundmeter, vilket omräknat ger minusgrader på cirka 10-15 grader.

Första åtta kilometer i medvind och därefter vända tillbaka och ta de sista åtta i motvind. Wow – det var tufft. Kändes som om jag inte kom någonstans. De första åtta hade jag en snittid på 5,17 min/km och de sista 6,08 min/km. Så det skiljde 50 sekunder per kilometer, men kändes som betydligt mer….

På den positiva sidan så fick jag testat kläderna för kallt väderlag. Nu vet jag att det jag hade på mig fungerade utmärkt vid -8 till -15.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s