På banan igen

I dag hade jag både behandling hos min kiropraktor samt träning med min PT. Stötvågsbehandling av min akilleshäl (höften/bäckenet) samt efterföljande träning med fokus på rörlighet och uppbyggnad av de inre musklerna som ska motverka kroppens naturliga snedbelastning då jag är sned i höften/bäckenet.

Denna träning ska säkerställa att jag klarar av att träna utan att få ont. Inte bara för min Ironman utan med fokus på vardagen i framtiden. Efter totalt 53 veckor med foglossning (vecka 17-40 samt vecka 10-40) så vill jag ha samma problem och smärtor som då oavsett hur mycket jag tränar.

Jag måste således träna rätt. För även om jag tränat mycket tidigare och klarat mycket utan att få ont så har jag tidigare inte vågat ta ut mig till 100 % då jag vet att smärtor blir följden av det. Utan rätt styrka och stabilitet så klarar jag inte av att motverka snedbelastningen när jag till ut mig totalt.

Om jag inte lär mig detta nu, så lär jag aldrig korsa mållinjen i Köpenhamn utan att bli sängliggandes av smärta efteråt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s