Hitta glädjen igen….

Träning är roligt. Otroligt roligt. Det är nog enda anledningen till att jag håller på med träning.

Det handlar inte om att gå ned i vikt eller om att prestera. Det handlar enbart om att ha roligt. Därför är det så frustrerande när det helt plötsligt inte känns roligt längre. När jag börjar tänka för mycket på att prestera och utvecklas. När jag börjar jämföra mig för mycket med andra.

Det är nackdelen med att träna i grupp. Det är svårt att inte jämföra med andra och det är svårt att inte ha koll på sin utveckling (eller i mitt fall brist på utveckling). Samtidigt så är det väldigt roligt att träffa nya människor med samma intresse och det är väldigt lärorikt att få hjälp med sin träning.

Så, efter en dags surande över min värdelöshet så tränade jag igen. Med glädje!

För det är väl så, att vi måste tillåta oss att vara lite sura och frustrerade ibland. Det är väl enda sättet att utvecklas. Men det går inte att gräva ned sig i surandet. Och i mitt fall så vet jag ju om att jag aldrig kommer att tillhöra toppen (knappt mitten), så det är bara att acceptera och sluta jämföra. Jag tränar för att det är roligt och då gäller det att hålla fokus….på att ha roligt.

Punkt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s