Nä, men vi tar och skiter i det här….eller?

Vaknar upp i vår lägenhet i Stöllet och inser att i morgon vid den här tiden så är jag ute i Vasaloppsspåret. Med 90 kilometer framför mig (eller förhoppningsvis inte riktigt 90 kvar, men ändå)….

Plötsligt är alla världens fjärilar i min mage och jag tänker – vad f-n har jag gett mig in på? IGEN! Jag vet ju hur jobbigt det är. Jag vet ju att jag alltid tar och ångrar mitt deltagande precis så här innan. Varför ger jag mig in på det igen? Sex år senare, två graviditeter och foglossningar senare.

Svaret är enkelt, för att när startskottet väl gått så ger jag mig iväg och njuter av friheten. Det är något särskilt med att åka längdskidor. Det är vackert längs spåren. Det är en folkfest med Öppet Spår och Vasaloppet. Det är en utmaning mot mig själv att klara av alla milen. Det är en fantastiskt eufori att korsa mållinjen i Mora. Definitivt väl värd all ångest nu innan.

Men, tills dess. Här och nu tänker jag, nä, men vi tar och skiter i det här…..och förbereder mig på att åka till Sälen för att hämta ut min nummerlapp.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s