Hata eller älska?

För en vecka sedan fick jag installerat min Nishiki racer på en trainer i vardagsrummet. Har aldrig tidigare kört på en trainer, däremot mycket spinning och mycket landsvägscykling. Tänkte inte det skulle vara så annorlunda, men ack så fel jag hade.

Det var ju något helt annat att cykla med trainer. Så sjukt mycket jobbigare!

Första gången hade vi dessutom inte fått till inställningen på bromsen och motståndet från trainern mot cykelns däck. Jag körde 10 kilometer max – väldigt långsamma metrar som jag aldrig trodde skulle ta slut. Jag svettades som om jag satt i en ångbastu. Min älskade make pratade med mig och fotograferade, till slut skrek jag åt honom att om han sa en sak till eller tog ett foto till så skulle han ångra sig…. (inte min bästa sida som visade sig med andra ord).

Det var så galet jobbigt och jag tog i för kung och fosterland. Trots det kom jag bara upp i 19 km/timmen i hastighet, ingenting med andra ord. Jag snittade Vätternrundan med min mountainbike på 25 km/timmen….så det säger allt!

Förutom att jag var sur för att det var asjobbigt så kände jag mig helt värdelös och tappade sugen totalt. Hur kunde jag tro att jag skulle kunna cykla Vättern igen om jag inte klarade av ens 20 km/timmen med en racer? Alltså, hur tänkte jag nu?

Efter lite justering så kändes andra passet betydligt bättre och tredje passet idag gav mig ett snitt på närmare 24 km/timmen. Förutom att det gick snabbare så var det inte alls lika jobbigt, inte tillnärmelsevis lika jobbigt.

Efter första passet skakade benen så mycket att jag inte vågade hoppa ner från cykeln på flera minuter, efter passet i dag var benen helt oberörda.

Så, jag är inte riktigt redo att ge upp drömmen om min Ironman riktigt än 😉

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s