Wow, vilken kväll!

I går var jag en av tre talare på en öppen föreläsning kring inkontinens och blåsproblem i Jubileumsaulan på Skånes Universitetssjukhus i Malmö. Det blev fullsatt, 350 personer, redan kvarten innan föreläsningen började. Först valde de att stänga dörrarna till fler åhörare, men då många var långväga åhörare som verkligen ville lyssna på föreläsningen så ordnade de en till lokal där åhörarna kunde följa föreläsningarna på TV-skärm. Där satt 100 personer. Alltså totalt 450 personer som kom.

Så mycket skratt och igenkänning under min föreläsning, som är en inspirationsföreläsning kring att vara inkontinens. Syftet är att ta bort tabut, skammen och få åhörarna att ringa en läkare och be om hjälp.

Bäst i kväll var kvinnan som kom fram efteråt för att berömma mig och berätta att hon nu efter mycket om och men ska få en operation. Operationen hade blivit bokad efter att hon kontaktat gynekologen som satt med mig hos Malou Efter Tio, just för att hon såg det programmet.

Kvinnan var över 70 år, helt baserat på djupet och mängden av hennes rynkor, men hon var glad som ett litet barn inför julafton. Äntligen skulle hon få hjälp och äntligen skulle hon kunna leva ett liv fritt från inkontinensbesvär. Helt underbart att få ta del av hennes genuina längtan och lycka inför detta. Ålder har inget med livsglädje att göra 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s