Början på allt…

För ett år sedan var jag mitt uppe i förberedelserna för att starta Bara Friidrottsklubb. En friidrottsklubb som i huvudsak fokuserar på små barn. Varför? Den frågan har jag fått mer än en gång.

Svaret är för mig enkelt, för att ge en ingång till att älska träning på samma sätt som jag gör. Friidrott är otroligt mångsidigt och det är mycket bra för att lära känna sin egen kropp och koordination. Alla barn utvecklas olika, men i friidrott är alla bra på något. Antingen är man snabb eller så är man bra på teknik.

Om man börjar med simning eller fotboll som barn t.ex. så är det oftast så att man är duktig eller inte. Men inom friidrott så kan man vara duktig på en eller två saker men lite sämre på en annan sak. Så är det för alla barn. Det är ok.

Dessutom, alla barn älskar att springa. De gör det på förskolan, i skolan och på fritiden. De tänker oftast inte ens på att det är träning. Så friidrott passar perfekt för att låta barnen springa på ett lekfullt sätt. Hela idén till att starta föreningen kom från mina egna två barn som tjatade om att få följa med och springa varje gång jag eller min make skulle ut och springa. Vår stora kille, då knappt 5 år hade redan själv sprungit flera lopp och fått medaljer. Även vår lille kille, då knappt 3 år, hade sprungit två lopp.

Om jag genom min kärlek till träning och löpning kan få mina barn att vilja röra på sig, så kanske jag kunde få andra barn att älska rörelse på samma sätt. För träning ska vara glädje, träning ska vara naturligt. Målet var och är att få in träning som en naturlig del i livet, hela livet. Träning ska inte komma som en del i att banta eller komma i form till en viss sommar, eller fest. Träning för att gå ner i vikt är inte lustfyllt, det är kravfyllt. Träning som glädje, som avkoppling, som återhämtning, som egentid. Det är min filosofi och det vill jag förmedla genom Bara Friidrottsklubb.

Därför är det naturligt för mig att börja redan med de minsta barnen!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s