Sverige på fötter

I går anordnade vi Sverige på fötter. Sverige på fötter är ett initiativ som syftar till att få fler i Sverige att just komma på fötter, röra på sig, börja leva ett mer hälsosamt liv och även kunna hitta till friidrottens föreningar. Svenska friidrottsförbundet arrangerade Sverige på fötter första gången 2016 och i år ville såklart vi i Bara Friidrottsklubb vara med och anordna ett evenemang.

Då föreningen har sin grund i barn och att få in livslångt idrottande var det självklart för oss att ha med barnen i träningen. Vi valde helt sonika att ordna ett familjeträningspass, där barn och föräldrar tränade tillsammans.

Som en av tre skånska föreningar kopplade till Svenska Friidrottsförbundet kunde vi anordna ett riktigt roligt och utmanande pass där gemenskapen och glädjen till rörelse var det som stod i centrum.

Jag la upp ett pass som skulle ge bra träning såväl för de minsta (från 2-3 år) som de vuxna:

Uppvärmning

  • Jaga svansen på sitt/sina barn. Alla får ett band att fästa innanför byxorna. Jaga varandra och dra av bandet och fästa i sin egen byxa

Träning

  1. Hämta ärtpåsar & band (vuxna ska hämta band långt ifrån, och barn ska hämta ärtpåsar nära) – 35 påsar + 49 band – lämnas vid vars en stor kon
  2. Springa idioten till flaggor (vuxna ska springa längre och barn kortare) – 4 längder/flaggor. Start vid en stor kon
  3. Häcklöpning (vuxna på höga häckar och barn på låga häckar) – 6 häckar vardera
  4. Stafett (vuxna mot barn) – 6 pinnar, 3 vuxenlag och 3 barnlag – runda koner och starta vid kon = 12 stora koner

Styrka

  1. Squats med tyngd (barnet på förälderns rygg * 10 squats)
  2. Rullebör (barnet ska gå rullebör och föräldern håller i benen) – från en kon till en annan

Vi hade ingen föranmälan, så vi visste inte hur många som skulle komma. När det blev regn och blåst så var vi rädda för att uppslutningen skulle utebli. Men, till vår glada överraskning så var viljan att delta och röra på sig stor trots regnet.

Över 50 personer deltog i vår aktivitet och det var en helt fantastisk timme tillsammans. Glädjen gick inte att ta miste på. Barnen som ropade på ”mer, igen” hela tiden. Som utmanade sina föräldrar och körde delaktiviteterna som tävling. Alla gav järnet och skratten var många.

Efter mycket kondition och lite styrka så satt det fint med en avslutande fika. Frukt och dricka som sponsrades av vår lokala ICA handlare här i Bara. Ett perfekt exempel på vad man kan åstadkomma tillsammans.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s