Ny termin!

ÄNTLIGEN!

Denna vecka startade höstterminen och jag har haft träning för mina två friidrottsgrupper samt för min löpgrupp. Det känns som en evighet, men det är bara två månader sedan jag sist hade friidrotts- och löpgruppsträning.

Inför höstterminen har vi ändrat lite i gruppindelningen och även fått in tre nya ledare! Tack vare det så har vi kunnat starta en helt ny grupp vilket innebär att vi får in ytterligare 20 barn i verksamheten.

I tisdags hade jag mina två friidrottsgrupper, 3-5 år klockan 17:00-17:55 och 6-8 år klockan 19:00-19:55. Det var många ”gamla” och många nya barn, men det gemensamma var glädjen och stoltheten i deras ögon av att gå på träning. För många barn var det första aktiviteten någonting.

Det jag genomgående hörde bland föräldrarna var tacksamheten över att det finns allsidig träning i närområdet. Till oss kan de ta sig till fots eller med cykel och det tar inte mer än fem minuter. En lyx som inte vanligtvis finns i små samhällen utanför kommunernas huvudort eller utanför storstäderna.

I går kväll var det dags för uppstarten på min löpgrupp och även där var cirka hälften återvändande och hälften nya. Mitt mål med grupperna är att skapa en varm och välkomnande atmosfär där alla är välkomna oavsett bakgrund eller prestationsförmåga/vilja. Antalet är begränsat till 15 stycken för att hålla gruppen familjär, där alla lär känna alla.

Det var helt fantastiskt att känna hur stämningen i gruppen direkt blev densamma som föregående terminer med de nya medlemmarna inkluderade i samtalet, Alla bjöd på sig själva och peppade varandra.

Det gick upp för mig att förutom att bidra till motion och hälsa så bidrar föreningens verksamhet till att invånarna i Bara lär känna varandra bättre och att nyinflyttade blir inkluderade i ett sammanhang. Nog så viktigt 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s