One day to go….

Så var det då dags (snart i alla fall)! Årets A-lopp, det jag planerat all träning utifrån – Wachau Maraton. Ett lopp längs med Donau i Österrike, från Emmersdorf an der Donau till Krems. Först drygt 3 km åt fel håll, för att därefter vända tillbaka igen och springa resterande 39 km åt rätt håll.

Vårt boende ligger drygt 700 meter från starten och vi kommer springa förbi två gånger, både när vi springer åt fel håll och sedan tillbaka igen. Det ger familjen perfekt möjlighet att titta och heja vid starten och än bättre, det ger mig möjlighet att klä mig varmt inför och vid starten för att sedan slänga av mig efter 700 meter.

Vädret ser nämligen inte alls ut att bli så roligt (för en långsam löpare). 10-15 grader och ihållande lätt regn. Därför är det kanon att kunna hålla sig varm och torr så länge som möjligt!

I dag ska vi in till Krems för att hämta ut min nummerlapp, men även för att barnen ska springa sina lopp. Sonen född 2013 ska springa 200 meter och sonen född 2011 ska springa 550 meter. De är så taggade och framför allt lilleman är inställd på att vinna….har man vunnit ett lopp så får man lätt hybris är min tolkning av det hela 😉  <3.

Min egen inställning är definitivt inte att vinna 🙂 men att ha roligt. Jag siktar inte på någon tid men hoppas komma in under fem timmar. Är en långsam löpare och vet att min kropp (läs höfter) inte tycker om långa lopp. Jag är därmed helt inställd på att få rejält ont i höften, som därefter går ner i knä etc. Men, jag vill göra ett maraton där jag njuter av loppet.

Sist i Amsterdam 2014 trodde jag att kroppen skulle klara det, men en feltrampning över en trottoarkant efter 8-9 kilometer saboterade det loppet. Därför är detta loppet min revansch, inte på tiden utan på njutningen, upplevelsen. Denna gång vill jag springa över mållinjen med ett leende över läpparna.

Det är mitt mål – och väl där så får jag kramas och pussas med mina älskade barn och älskade make ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s