Vad lär vi våra barn?

Nytt år, nytt jobb och nya utmaningar….

Sedan 1 december jobbar jag som utvecklingskonsulent på Skånes ishockeyförbund och det är en dröm att få arbeta med idrott på heltid, även om jag inte utövar det praktiskt.

Jag har fått lära känna massa nya intressanta människor, lärt mig nya saker och börjat gå på hockeymatcher igen. Även barnen har fått följa med några gånger och de älskar det! Lilleman har även bestämt att han vill börja spela hockey när han blir 5 år 🙂

Men, några saker är mindre roligt med jobbet (även om det i sig inte berör mig personligen). Det är all information jag får om olämpligt beteende under hockeymatcher som går i förbundets regi. Vi pratar om matcher för barn, kanske 10-12 år gamla där ledare och föräldrar inte kan uppföra dig. Där de skriker och bråkar med domare eller varandra.

Vad är de för förebilder för våra barn? Hur ska barnen lära sig ett hälsosamt förhållningssätt till sin idrott om inte de vuxna runt omkring har ett?

Sedan många år har jag gått på många ishockey och/eller fotbollsmatcher på högsta nivå i Sverige och internationellt. Att det där förekommer sådant beteende och språkbruk är inte alls ok, men att liknande beteende förekommer på matcher för barn-och ungdomar. det är rent ut sagt förkastligt.

En del av mitt arbete som utvecklingskonsulent lär framöver bli att arbeta med detta…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s