Det gör mig förbannad och ledsen….

Är ute på föreningsbesök med jobb, dvs jag träffar alla ishockeyföreningar som tillhör Skånes Ishockeyförbund. Under dessa besök så kollar jag av olika frågor och vi diskuterar nutid och framtid för skånsk barn- och ungdomsishockey.

En fråga som kommit upp och som berör mig väldigt mycket är tjejer inom ishockeyn. Inte bara det att de är allt för få, utan att det tydligen är så att många spelare är hårdare, tuffare och fulare mot tjejerna. Inte de i samma lag, utan motståndarna.

Jag pratade med en föreningsledare som berättade om tjejer som varje match blir dragna i sitt långa hår av motståndarna, om killar med långt hår i samma lag som aldrig blir dragna i håret. Om tjejer som för att slippa undan detta klipper av sig håret.

Det gör mig förbannad och ledsen!

Inte bara för att det är fruktansvärt på alla sätt och vis, utan desto mer för att vi pratar barn-och ungdomar. Vad och vem är det som lär pojkarna att spela och göra så mot tjejerna? Är det föräldrarna, ledarna, tränarna? Var har de värderingarna satts, för nog kommer de någonstans ifrån.

Ishockeyn behöver jobba för att bli mer inkluderande mot tjejer och damer. Men en stor del i det är alla andra runt barnen och ungdomarna. Att sätta rätt värderingar från början. För det är tyvärr knappast så att dessa företeelser stannar på isen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s