P4 Radio Malmöhus

I dag blev jag överraskad av att radion ringde och ville ha fakta om tjejhockeyn i Skåne. Jag bad om tio minuter för att ta fram siffror, men när journalisten ringde tillbaka blev det en snabb intervju direkt istället som sändes i radio. Då blev fokus problematiken med att många tjejer (och killar) väljer att sluta med ishockeyn (och andra idrotter) i tonåren. Här kunde jag tryggt konstatera att detta är en av de frågor som vi lyft som viktiga och avgörande att arbeta med framgent.

Likaså gällde det nästa fråga om istider, här vet jag att behovet är stort, men att problemet är att endast ett fåtal ishallar ägs av ishockeyföreningen eller har hockeyn som enda hyresvärd. De allra flesta ägs av kommunerna som tycker det är dyrt med drift, renovering eller nödvändiga nybyggen.

Kul att ishockeyn uppmärksammas, jag tror stenhårt att en pusselbit i att rekrytera fler och behålla fler är att uppmärksamma de problem som finns och att därefter finna lösningar på dem.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s