Bara Friidrottsklubb

Under våren 2016 föddes en tanke i mitt huvud. Efter makens utbrändhet och följande sjukskrivning bestämde jag mig för att avbryta mig egen satsning på en Ironman för att spendera mer tid med familjen.

Istället började jag träna mer tillsammans med barnen. De fick följa med på mina löprundor, springandes, cyklandes eller i vagn. Det viktiga var inte längre tiden eller distansen på löprundan utan att vi gjorde något tillsammans, att barnen fick uppleva hur glädjefullt det är att träna.

Tanken som kom var således att barnen skulle få träna löpning, men när jag kolla på olika friidrottsklubbar i närheten så är åldersspannet från 7 år. Eftersom mina fyllde 3 och 5 i hösten 2016 så fanns det ett tomrum som jag bestämde mig för att fylla.

Efter kontakt med kommunen, Bara GIF och Svenska Friidrottsförbundet och det var grönt ljus så kontaktade jag några andra föräldrar och plötsligt hade vi startat Bara Friidrottsklubb.

Intresset från övriga föräldrar i Bara var stort, större än jag vågat hoppas. Till första terminen som startade 15 augusti 2016 hade vi tre grupper och totalt 50 barn, varav 40 stycken är 3-6 år. Vi startade även en mindre grupp för 7-10-åringar då två personer erbjöd sig att starta och träna för den gruppen när jag meddelade att vi startade en grupp för 3-6 år.

Under hösten 2016 certifierades jag som löpledare av Svenska Friidrottsförbundet och startade en löpgrupp för åldersgruppen 16-99 inom föreningen. Våren 2017 genomgick jag utbildning på Bosön för att bli diplomerad löpcoach. Under våren gick jag även steg två inom Svenska Friidrotten och blev certifierad löptränare.

Inför höstterminen 2017 hade vi fått in ytterligare tränare och vi var åtta stycken tränare i föreningen. Vi kunde även starta upp en ny grupp. Nu erbjuder vi träning för barn 3-11 år fördelat på fyra grupper. Tre av grupperna blev fullbokade på ett par dagar.

Vårterminen 2018 är vi återigen fyra grupper, för barn 3-12 år och det finns en efterfrågan om att starta upp en löpgrupp även för barnen. Som det är i dag har föreningen en populär löpgrupp för vuxna som även det fortsätter i vår.

Föreningen har en hemsida med information om de olika grupperna. Bara Friidrottsklubb även finns på Facebook och gruppen är öppen för alla. Välkomna dit eller att kontakta oss på barafriidrott@gmail.com